Assessment by G. V. Adamovich of I. O. Bunin's works on the pages of the Parisian magazine "Le Chainon" (1924-1926) (Literatures of the World: Poetics, Mentality and Spirituality, 2016)
У паризькому «Звєні» Адамович видав чотири статті про твори І. Буніна,  а також багато разів згадував його творчість у зв’язку з розглядом літературних текстів інших авторів. У статті, говорячи про оцінку Г. Адамовичем творчості І. Буніна на сторінках паризького «Звєна», звертається увага передусім на безумовне прийняття критиком творів письменника, на близькість їхніх світоглядів. Адамович, так само, як і І. Бунін, не приймає штучність декадансу, надуманість та фальш почуттів. Адамович передає особисті враження від прочитаного, підкреслюючи, що йому бракує слів, щоб повною мірою оцінити ту або іншу книгу письменника.
Keywords: decadence; criticism; evaluation; reception; art