Self-destructive dimension instead of the archetype in the"Riders" by Yu. Yanovskyi (Literatures of the World: Poetics, Mentality and Spirituality, 2016)
У статті досліджується психосемантична роль юнґіанського архетипу Самості у романі в новелах «Вершники» Ю. Яновського. Автор наголошує на важливості суїцидальних мотивів у творі письменника як формально-змістових факторів цього архетипу. Аналізуються смислові контексти використання образу Cамості в тексті й осмислюється його знаковість у прозі Ю. Яновського.
Keywords: archetype; suicide; Self; motive; modernism