The female image in the novel "Bitches get everything" by I. Karpa and "Little One from Shanghai" by Wei Hoy (Literatures of the World: Poetics, Mentality and Spirituality, 2016)
В статті авторка звертається до романів сучасних китайської та української письменниць І. Карпи та Вей Хой, характеризуючи образи їх головних героїнь. Компаративний аналіз образів виявив спільні риси у зображенні та характеристиці сучасної жінки крізь призму світобачення письменниць-представниць різних культур. Авторка проводить аргументацію, спираючись на тексти романів та культурні парадигми сучасного Китаю та України. У висновках зазначається, що в умовах глобалізаційних процесів дійсності образ сучасної жінки є спільним для різних культур і націй.
Keywords: I. Karpa; Wei Hoi; novel; similarity; gender; character; image