Artistic world of Dostoevskyi in the literary criticism of China (Literatures of the World: Poetics, Mentality and Spirituality, 2016)
У статті розглядаються основні тенденції художнього світу Ф. Достоєвського в рецепції літературознавців Китаю. Китайські вчені приділяють увагу таким аспектам творчості російського письменника: психологізм романів, прийоми створення персонажів, типологія героїв, поетика романів. Для вчених важливим стало вивчення  того, як світогляд Достоєвського втілився в його творах, які ідеї він прагнув донести читачам. Китайські літературознавці звертають увагу на актуальність творів Ф. Достоєвського для сучасних читачів.
Keywords: Dostoevsky; thought; literature study; worldview; poetics; psychological; cognitive; novels; characters