(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2017)
У статті досліджуються сучасні народні анекдоти про москалів. Акцентовано на розумінні анекдота як одного з найпродуктивніших та найпопулярніших фольклорних жанрів, здатного до трансформацій, пристосування до нових життєвих реалій. Констатовано, що складність і неоднозначність фольклорного образу москаля, його національне на соціальне трактування зумовлені історичними, політичними, психологічними особливостями української історії.