(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2017)
У статті вперше запропоновано погляд на гуцульські співанки-хроніки як на ще один варіант епосу слов’янських народів, який розвинувся самостійно зі спільного праслов’янського фольклорного спадку і тому має бути розглянутий як епічна традиція, рівнобіжна думам, билинам та південнослов’янським епічним пісням