(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2017)
Стаття присвячена вивченню генеалогічного дерева М. Кропивницького. Доводиться, що родовід драматурга бере свій початок з кінця ХIV – початку ХV ст. Прямі його предки мешкали на Поділлі. Це був заможний шляхетний рід. Первинне прізвище пращурів письменника Судимонтовичі, а пізніше вони згадуються як Судимонтовичі-Кропивницькі. Друга частина прізвища утворилася від назви села Кропивна, яким володіли родичі-попередники митця. Акцентується на тому, що історія з підтвердженням дворянського статусу М. Кропивницького знайшла відображення в його творчості.