(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2017)
У статті проаналізовано повість Войцєха Кудиби “Nazywam się Majdan» («Моє прізвище – Майдан»), в якому автор за допомогою літератури намагається прозповісти про українське відродження останніх років. Досліджено символи і літературні традиції, до яких звертається автор. В повісті В. Кудиба піднімає питання специфіки і основ української ідентичності в контексті західноєвропейської культури.