(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2017)
Статтю присвячено розгляду питання літературної презентації періоду дитинства в європейському спогадовому письмі ХVIII–ХІХ століть. Проаналізовано літературну концепцію та окремі наративні моделі дитинства європейських авторів ХVIII–ХІХ століть. Підкреслено особливий зміст теми дитинства творів періоду романтизму.