(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2017)
У статті аналізуються особливості жанру оповідання у творчості видатного представника сучасної азербайджанської літератури Гусейнбали Міраламова. Автор статті досліджує розповіді письменника в контексті життєвої дійсності, розкриває сутність проблеми людини і часу, обгрунтовує своєрідний підхід письменника до зображення подій. У статті особливу увагу приділено розкриттю питань реалізації життєвої дійсності в прозі Г. Міраламова та показу внутрішнього світу людини з точки зору моралі та психології.