(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2020)
Статтю присвячено дослідженню проблеми адекватності літературних обробок та перекладів деяких казок в Європі, а також порушень моральних принципів у авторській казці. Аналіз проведено на прикладі фольклорних та літературних казок і перекладів фольклорної казки англійською мовою. В ході дослідження аналізується, чому помирає Колобок, хто витягує ріпку в Англії і як Кіт-вбивця перетворюється на героя.