(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2017)
У статті розглядаються найбільш сутнісні авторські новації на рівні мікропоетики роману Луї-Фердінана Селіна «Подорож на край ночі», зокрема, в лексиці й синтаксисі твору. Результати дослідження дають можливість зробити ряд висновків про формування принципово нового типу художнього цілого в романі.