(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2017)
У статті коротко аналізуються джерела, шляхи творення архаїзмів та їх перехід в пасивну лексику язика. Завдяки сучасним словникам розглядається етимологія архаїчних слів, що використовувалися в певний історичний період. Досліджується історичність, сфера використання архаїчної лексики, особливості її використання у древніх джерелах і літературах, словниковий склад мови.