(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2017)
Поняття трагічного найчастіше розробляється і використовується у філософських, естетичних, культурологічних і літературознавчих роботах. Трагічне характеризується як естетична і метафізична категорія, як вид пафосу, разом з комічним і драматичним, як модус художності, що утілює авторську концепцію особистості. У цій роботі розглядається суть і витоки трагічного, а також його різне розуміння в античності і в новий час, що необхідно враховувати при аналізі цього поняття в сучасній теорії літератури.