(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2017)
Мемуарна творчість Миколи Вороного, представлена листом до І. М. Лизанівського, який повинен був допомогти О. І. Білецькому написати передмову до видання творів поета. За жанром – це лист-автобіографія суб’єктного типу, досить розлога, написана відверто й емоційно. Твір надає можливість простежити світоглядну й творчу еволюцію письменника, роботу в театрі та літературі.