(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2017)
У статті розглядаються художні засоби зображення внутрішнього світу героїв-чоловіків в оповіднні Володимира Винниченка «Краса і сила». Покладаючись на теорію архетипів К. Г. Юнга, здійснено спробу простежити оприявлення Самості й Тіні героїв, що виходять назовні у конфліктних ситуаціях певних епізодів твору.