(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2017)
У статті твори Гютба «Хосров і Ширін» пропонується порівняння особливостей мови, а також досліджується лексико-семантична, лексико-морфологічна будова цього твору. Перші літературні твори Гютба «Хосров і Ширін», це найдавніший текст написаний під час Кизилорда, є первістком з 21 месневі «Хосров і Ширін» написаних в тюркській літературі. Зустрівши турецькі слова, 80 на 100 у месневі Нізамі, цей твір Гютба насправді є багатим словником.