(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2017)
У статті поезію вагантів розглянуто як продукт субкультури мандрівних студентів зрілого Середньовіччя. Значну увагу приділено осмисленню світогляду, життєвих настанов, етичних та естетичних ідеалів цього суспільного прошарку та особливостям їх вираження у творах. Вказано на мандрівний спосіб життя вагантів; відзначено, що їх поезія була переважно анонімною; окреслено домінанти творчості Прімаса Орлеанського, Ахипіїта Кельнського, Вальтера Шатільонського.