(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2017)
У статті проаналізовано мемуари Ганни Барвінок. Основна увага зосереджена на ліризмі спогадів про Т. Шевченка, П. Куліша, які написані з позицій кордоцентризму, який є ознакою ментальності українського народу.