(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2017)
Стаття доповнює сучасну українську ґетеану історико-літературним тлумаченням окремого епізоду життєпису Й.-В. Ґете. Вона присвячена аналізу інтерпретацій та коментарів відомих літературознавців епізоду першої зустрічі Й.-В. Ґете та Й.-Ґ. Гердера, зображеному в „Поезії і правді”. Підкреслено вплив Й.-Ґ. Гердера на формування літературно-критичних поглядів Й.-В. Ґете.