(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2016)
Статтю присвячено аналізу особливостей зображення антильського пейзажу у творах мартиніканського письменника Едуара Ґліссана, якого по праву вважають одним із найвидатніших представників франкомовної літератури Карибського басейну. Мета статті – розкрити провідні ідеї письменника, його бачення складного процесу формування національної свідомості на Антильських островах та провести аналіз пейзажних образів, які ілюструють специфічні риси світосприйняття автора та його філософські погляди.