(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2015)
Статтю присвячено компаративному дослідженню художніх біографій і біографічних мемуарів як різновидів документального письма. Аналізуються їх спільні та відмінні типологічні риси. На прикладі художніх біографій французьких авторів простежено процес взаємонакладання художньо-біографічного і мемуарного дискурсів на текстовому рівні художніх біографій, зміни наративних технік письма, спричинені авторським вторгненням до фабульного простору художнього життєпису.