(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2015)
У статті аналізуються особливості наративу оповідання Є. Гуцала «Скажений чорнобильський собака». Крізь виокремлення форм нарації, що домінують, типів нараторів окреслюється особливе розуміння письменником дитячого світу, майже ідеального світу, з його чистотою, щирістю, високою духовністю, здатністю захищати та рятувати, розуміти один одного без слів, цінувати щиру дружбу.