(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2015)
У статті наголошується, що літературний доробок Олександра Довженка є своєрідною енциклопедією життя українського жіноцтва періоду Другої світової війни й повоєнних років, що письменник з документальною достовірністю відобразив усі ті жахіття,через які змушена була пройти українська жінка в добу лихоліття. Акцентується увага на глибинних проблемах патріотизму й колабораціонізму українок в часи окупації.