(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2015)
У статті проводиться дослідження формування феномена шістдесятництва, простежуються історичні, зокрема ідеологічні передумови витоків цього неординарного явища, визначаються рівні та площини протистояння шістдесятників існуючій радянській системі. Одним із центральних аспектів статті є оцінка репресивної функції Спілки письменників як інструменту тоталітарної влади стосовно переслідування шістдесятників із політичних мотивів та з причин кардинальної відмінності в аксіологічній площині.