(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2015)
В сучасній шкільній програмі з української літератури введено для вивчення у 8 класі повість-казку Юрія Винничука «Місце для дракона». У пропонованій статті наведено методичні вказівки для її послідовного розгляду, інтерпретації й коментування вчителем. Зроблено акцент на актуальності твору, своєрідності літературної містифікації в ній – авторський образ дракона Григорія, який, за традицією, не є втіленням зла, а здійснює самопожертву заради щастя майбутнього людства.