(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2015)
Стаття присвячена дослідженню флористичних образів, які складають міфосвіт сучасної фантастичної прози. Об’єктом дослідження стали твори українських письменниць Дари Корній, Лади Лузіної та М. Ряполової. Роман Дари Корній – «Гонихмарник» – спроба адаптувати образ жінки-травниці до реалій сучасного міста. На відміну від нього, цикл Лади Лузіної «Київські відьми» не лише переосмислює образ відьми, яка знається на рослинах, а й розширює об’єкт на мистецькі артефакти. Роман М. Ряполової «Бурецвіт» відрізняється авторською інтерпретацією самого світу рослин та творенням власних флористичних елементів.