(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2017)
У статті досліджено психотип фанабера, який яскраво розкривається у творах української літератури, простежено історію формування фанаберства, виявлено особливості комплексу фанаберства та його антидуховну наснаженість. Авторка статті відзначила, що зарозумілість, надмірно висока думка про себе – і в зв’язку з цим зневажливе ставлення до інших або ж бундючність, пиха, чванство обертаються, насамперед, злом для носія усіх вище зазначених негативних рис. Причиною розвитку фанаберства є прорахунки батьків у вихованні дітей.