(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2015)
У статті розкрито особливості класичного епосу, що є витвором усної колективної та писемно-індивідуальної традиції. Проаналізовано видатні епічні твори пізнього Середньовіччя: «Пісню про Роланда», «Пісню про мого Сіда», «Пісню про нібелунгів». Значну увагу приділено типологічній спільності героїчних поем, створених різними народами Європи, що виявляється на ідейно-тематичному та художньому рівнях; пояснюється рядом історичних явищ.