(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2015)
У статті розглянуто жіночі образи трагедій М. Костомарова «Сава Чалий» та «Переяславська ніч» в системі духовних цінностей. Основна увага приділена образам Катерини та Марини як втіленню народного ідеалу жінки. Вони виступають носіями морально-етичних, естетичних, гуманістичних, громадських, суспільних, національних та синкретичних працінностей.