(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2015)
У статті зроблено спробу проаналізувати структуру драматичного конфлікту у драмі Ґ. Гауптмана «Самотні». Досліджено особливості створення характерів і проблему жанрової самобутності крізь призму тексту натуралістичної драми. Проаналізовано перманентні аспекти драматургічної поетики, характерну структуру конфліктної схеми, її домінантні риси і визначальні особливості. Водночас у статті окреслено особливості естетичної та філософської еволюції драматичного художнього мислення.