(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2015)
У статті пропонується опис структурних типів порівнянь, які є характерними для ідіостилю А.О. Тарковського. Установлено, що поет, використовуючи повні та неповні порівняння, доволі часто суттєво оновлює їх форму і структуру за допомогою варіювання ознаки або образу; відсутність будь-якого елементу порівняння веде до його багатозначності, можливості декількох трактувань, які дозволяють читачеві брати співучасть у процесі створення художнього образу та його осмислення. Порівняння поета часто мають мікросюжет, набуваючи іноді символічного значення, закладеного в підтексті, а образи таких порівнянь мають закінчений і самостійний характер.