(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2015)
У статті досліджується низка листів Марка Кропивницького до Антоніни Маркович, у яких крізь призму особистих стосунків адресатів висвітлюються проблеми, з якими на початку 1880-х років стикався тогочасний полтавський аматорський театр і українське театральне мистецтво в цілому. Наголошується на тому, що в цих листах майбутній засновник театру корифеїв постає як непересічний актор і режисер.