(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2015)
У статті здійснено спробу дослідити вплив барокової естетики на драматургію Корнеля. Численні п’єси драматурга зберігають традиції бароко на рівні вибору сюжетів, драматичних емоцій та концепції героїв. Використання театральних прийомів бароко розглядається як засіб вільного віддзеркалення мінливості та динамічності життя, протиріч і антиномій епохи.