(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2015)
У статті розглядається поняття «альтернативна історія», причини ії активізації в постмодерністському мистецтві і варіанти функціонування в різних версіях сучасного роману від фантастики і міфу до біографічного і історичного допущення.