(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2015)
У статті досліджуються традиційні риси народних оповідань про голод 1921-1922 рр., 1932-1033 рр., 1946-1947 рр. Акцентовано увагу на змісті та структурних особливостях народних оповідальних жанрів, які репрезентують народну концепцію історичних подій. Результати дослідження свідчать про активне побутування названих творів у межах традиції та фольклоризацію фактів усної історії.