(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2015)
У статті розглядається проблема формування національної самосвідомості у творчій спадщині і діяльності видатних українських представників культури кінця ХІХ – початку ХХ ст. Доводиться, що прогресивні вітчизняні діячі культури розглядали національну освіту і національне виховання як головний елемент формування етнічної свідомості молоді.