(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2014)
В статті досліджено філософські основи формування літературознавчої категорії «подія». Окрім цього, з’ясовано сутність, типи, особливості та функції «події» на основі аналізу праць мислителів та філософів різних часів. Автор стверджує, що саме філософське підґрунтя стало платформою для подальших літературознавчих досліджень та уточнень категорії «подія».