(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2014)
У статті з точки зору поетики густативів проаналізовано цикл кулінарних казок для дітей. Авторка статті помітила, що З. Мензатюк дуже вдало ввела маленького читача у світ української кулінарії та кухні, який не лише збагачує й формує вже наявні в уяві дітей густативні образи страв (від борщу до узвару з усім багатством борошняної дрібноти), а й робить їх значними та повноцінними, збагачує дитину знаннями про харчування українців, перетворюючи майже все це в казку, письменниця упевнено вводить дитину в світ далеко не казкового кухонного «смачного буття українців».