(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2014)
У статті здійснено дослідження ґенези літературного постмодернізму. Особливу увагу приділено дослідженню його західної та української моделей, подано аналіз поглядів сучасних літературознавців стосовно феномену постмодернізму в сучасній літературі. Також автор розкриває основні характеристики та необарокові ознаки постмодерної літератури.