(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2014)
В статті розглядається позиція українських літературознавців щодо антропологізму в літературі. Аналізуються антропологічні аспекти твору Ф. Достоєвського «Підліток». Розглядаються домінантні образи, особливості психологізму, як одного з складників антропологізму.