(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2014)
У статті йдеться про наукове потрактування І.Франком естетичних особливостей прадавнього (доміфологічного), нового (міфологічного) та новіт-нього (післяміфологічного) етапів становлення народного світогляду та поети-кальних утворень різних фольклорних жанрів, а також значення ідей та виснов-ків І.Франка для формування національних основоположних підстав сучасного українського народознавства.