(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2017)
У статті запропоновано базово-концептуальне бачення конфлікту ху-дожнього твору та представлено оригінальну технологію аналізу конфлікту епічно-прозового твору, зокрема роману. Цю технологію апробовано на матеріа-лі одного з найскладніших з погляду конфліктності романів В. Винниченка (“Бо-жки”) та зроблено належні висновки щодо її результативності.