(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2014)
У статті розглядаються такі характеристики сільського хронотопу як хліборобство, патріархальність, релігійність, природність. Дослідження виявляє дві форми реалізації сільського хронотопу у неореалістичних текстах. У першій сільський простір поєднано з історично-побутовим часом, і цей хронотоп демон-струє занепад традиційних цінностей (хліборобства, патріархальності), тому позначений катастрофізмом. Другу форму сільського хронотопу творить побу-товий час і зосередженість на концепті природності.