(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2014)
У статті проаналізовано з точки зору поетики ситуативні стани персо-нажів двох оповідань О.Купріна та М.Старицького. Авторка відзначила, що ситуативні психічні стани персонажів є найбільш стійкими. Описи життєво-чуттєвих ситуацій і тих ситуативних психічних станів персонажів, які цими ситуаціями породжуються у різних творах національних літератур подаються по-різному. Більше того, вони зумовлюються відмінними сюжетами й сюжетними колізіями та, насамперед, відмінними причинами, умовами і мотивами дій і вчинків персонажів, але сутність обох типів ситуацій і ситуативних станів дуже схожа.