(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2014)
У статті досліджено хронотопний світ у поемах Івана Драча, простеже-но розвиток драматизованої авторської думки, окреслено філософсько-психо-логічне підґрунтя поемної творчості митця, вивчено впливи літературних тради-цій (Т. Шевченко, І. Франко, Леся Українка, П. Тичина, М. Рильський, М. Бажан) на формування літературного світогляду та стилю І. Драча. Значна увага приділя-ється суб’єктній організації авторської свідомості в ліро-епосі поета.