(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2017)
У стітті визначено, що особливістю історичного детективу є те, що на відміну від інших прозових жанрів, основне задоволення для читача – це насампе-ред інтелектуальний характер. Помічено, що на перше місце в детективі висту-пає можливість взяти участь у вирішенні інтелектуальної таємниці, задоволен-ня від тексту постає як задоволення від розгадування загадки. Автори історич-них детективів поєднують метафізичну атмосферу із детективним сюжетом, пропонуючи свій погляд на історію.