(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2017)
Стаття присвячена проблемі впливу філософії Сходу та праць В.Соловйова в поезії М.Ореста. Ідеї про зв’язок між природою і життям люди-ни, перемогу добра в боротьбі добра зі злом, відповідальності людини, єдності людства, безсмертя душі, переродження виявилися при аналізі поезії. Автор використав образи природи, зокрема дерев, весни як пори відродження, міста як осердя добра і зла. Особливу увагу М.Орест приділив питанню морального вдос-коналення людства.