(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2014)
У статті розкрито естетичні та моральні категорії як основні чинники формування внутрішнього світу школяра в контексті літературної та ноосфер-ної освіти. Подано методичну розробку навчального заняття із вивчення повісті-казки Г.Малик «Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії». Матеріал орієнтова-но на актуальність питання про розкриття духовного потенціалу особистості.