(untitled) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2014)
Козацький фольклор Наддніпрянщини розглядається як цілісна жанрово-тематична система в плані методології вивчення домінуючих ознак її поетики, естетики, концепції героя, структури тексту. Під кутом зору проблеми істори-чної та художньої правди з’ясовується ступінь вірогідності зображених подій козаччини в українському пісенному фольклорі, обумовлено в якій мірі козацький фольклор є історичним джерелом.